Správa výchovno-vzdelávacej činnosti za rok 2022/23

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • A tej világnapja / Svetový deň mlieka v školách

    Do fotogalérie bol pridaný nový album A tej világnapja / Svetový deň mlieka v školách.

    A mai nap a tej fontosságáról szólt. A „Tej Világnapja az iskolákban/óvodákban“ célja, hogy felhívja a figyelmet a tejtermékek fogyasztásának fontosságára. A gyermekek egészséges táplálkozási szokásainak támogatása és a megfelelő táplálkozás fontosságának tudatosítása. Pripomínali sme Svetový deň mlieka v školách a v školských zariadeniach. Podstatou tohto dňa bolo upozorniť detí na dôležitosť konzumácie mliečnych výrobkov, podporovať zdravé stravovacie návyky detí a zvýšenie povedomia o dôležitosti správnej výživy.

  • Mikulás járt az óvodánkban

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikulás járt az óvodánkban.

  • Tökfilkó party

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Tökfilkó party.

    Ebben az évben november 3-án tartottuk meg a hagyományos Tökfilkó- partinkat, amely mindig nagy élmény a gyermekeknek és a szülőknek egyaránt. Az óvoda udvarát boszorkányok, dísztökökök, pókok és pókhálók díszítik. Különleges vendégünk, a Tökfilkó barátunk, minden évben ilyentájt eljön közénk, és tiszteletét teszi nálunk. Így volt ez az idén is. Nem hiányozhatott a tökfaragás, a forralt bor, a meleg tea, zsíroskenyér és a finomabbnál-finomabb sütemények sem. A tábortűz körül mindenki örömmel sütögette és falatozta a szafaládét, amely ilyenkor finomabb, mint bárhol máshol. Sötétedéskor pedig a kifaragott „tökfilkókkal“ és pici lámpásokkal világítva elvonultunk a falu főterére, ahol az elkészített tökfilkókat elhelyeztük a kinti színpadra. Köszönjük mindenki segítségét!

  • Egészségre való nevelés

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Egészségre való nevelés.

    Nagy örömünkre, egy szép őszi napon, pont, amikor az egészség és betegség témakörrel foglalkoztunk, meglátogattak minket a Komenský Egyetem mellett működő Teddy Maci Kórház SEJK orvostanhallgatói. Játékosan, egy óriási macin keresztül bemutatták az emberi test legfontosabb szerveit és érdekességeit. Ennek különlegessége abban rejlett, hogy a maci hasában textilből varrott szervek voltak. A bemutatót követően pedig csoportos tevékenységek következtek, ahol a gyerekek valóságos Teddy doktorokká változtak és így gyógyították kedvenc plüssmacijukat. Az élményteli nap legvégén pedig a Teddy Maci Kórház föorvosa, doktor Brumm, mindegyik ovist tiszteletbeli kisdoktorrá avatta.

  • Művészetre való nevelés 2022 ősz

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Művészetre való nevelés 2022 ősz.

    Szeptember 30-án a magyar népmese napját ünnepelve az óvodánkban vendégül láttuk a Lara Mesék Társulatot, akik a gyerekekkel együtt játszva, dalolva, szeretve meséltek. A Cseperedő programnak köszönhetően az óvodásaink helyben, vagy a környéken olyan színházi elöadásokon vehettek részt, amelyek eddig legfeljebb nagyobb városokba jutottak csak el. Az előadások célja, hogy a kisgyerekek művészeti nevelése már pici korban elkezdődjön. Ilyen volt az októberi hónapban a Budapesti VSG Táncszínház által előadott Varázsszekrény meséi, valamint a Szépség és a szörnyeteg c. előadások, bemutatva a gyerekeknek a klasszikus zene és a balettművészet egyvelegét. Az ősz folyamán szintén a Cseperedőnek köszönhetően még további nem mindennapos meseelőadásokban volt részünk, mint például: Écsi Gyöngyi: Angyalbárányok, vagy pedig Szász Ilona: Az állatok nyelvén tudó juhász c. mesék. Bámulatos volt, milyen élvezettel figyelték a gyerekek ezeket a csodás előadásokat, időnként lélegzetelállító csendben, máskor meg hangosan kacagva, vagy önfeledten nagyokat tapsolva.

  • Kisfilm Meseország Óvodáról

  • Mikulás az oviban / Mikuláš v škôlke

    Mikulás az oviban / Mikuláš v škôlke

    Do galérie Mikulás az oviban / Mikuláš v škôlke boli pridané fotografie.

    December 4-én ellátogatott az óvodánkba a Mikulás bácsi, az angyalka és az ördög. A gyerekek a vendégek láttán kicsit megszeppentek, majd megígérték, hogy ezután még jobbak lesznek mint azelőtt. Óriási volt az örömük, amikor megkapták a Szülői tanács által készített csodaszép csomagot és a Rákóczi Alapítvány ajándékát,  egy gyönyörű mesekönyvet és  finom csokit. Végül  elfogyasztották az Aranyeső Nyugdíjasklubtól kapott mézeskalácsokat, amelyet a nyugdíjas nénik sütöttek nagy szeretettel az óvodások részére. Köszönjük mindenkinek, aki bármivel is megtámogatta ezt a kis ünnepnapot!------------

    Dňa 4. decembra k nám do MŠ privítal Mikuláš, anjelik a čert. Deti sa trochu zľakli našich hostí, a sľúbili, že budú lepší, než predtým. Veľmi sa tešili, keď zistili, že títo naši hostia majú pre nich obrovský mikulášsky balíček (pripravili ho rodičia z výboru ZRPaŠ), a ešte k tomu aj  krásnu knihu a čokoládu (od nadácie Rákóczi Alapítvány)! Nakoniec sme všetci zamaškrtili chutnými medovníčkami, ktoré nám do škôlky upiekli tety z Klubu dôchodcov Zlatý dážď. Ďakujeme všetkým, ktorí nám prispeli k tomuto krásnemu dňu!

     

  • Erdei állatokról tanultunk a Méhecske csoportban/ Učili sme sa o lesných zvieratkách v skupine Méhecskék

    A Méhecske csoportban a gyermekek "A félig nyúzott bakkecske" c. mese segítségével bővítették tapasztalataikat az erdő állatairól.

    Deti v triede Méhecskék si rozširovali poznatky o lesných zvieratách pomocou rozprávky: "Koza rohatá a jež".

  • Tokfilkó party 2020 Tekvicová párty

    Do galérie Tokfilkó party 2020 Tekvicová párty boli pridané fotografie.

    A mai felfordult világunkban továbbra is fontosnak tartjuk az ünnepeket, amelyek mindig beragyogtatják a napjainkat. Így volt ez a mai alkalommal is, és csudajól sikerült!!! Köszönjük a szülőknek a hozzájárulásokat!

     

  • A magyar népmese napja / Deň ľudovej rozprávky

    Do galérie A magyar népmese napja / Deň ľudovej rozprávky boli pridané fotografie.

    „... mert a népmese a lelkünket táplálja, a nehéz időkben rejtett segítséget kínál, és a mindennapok szigorára határtalan szabadsággal felel“. 

    „... pretože ľudové rozprávky vyživujú našu dušu, ponúkajú skrytú pomoc v ťažkých dobách a neobmedzenou slobodou reagujú na prísnosť každodenného života.“

  • Első napok az óvodában - Prvé dni v MŠ

    Do galérie Első napok az óvodában - Prvé dni v MŠ boli pridané fotografie.

  • 3. 9. 2020

    Aktualizovali sme modul Óvodai rendtartás

  • Meseország Óvoda külső és belső terei

    Do galérie Meseország Óvoda kulso és belső terei boli pridané fotografie.

Novinky

Kontakt

  • Materská škola s vyučovacím jazykom maďarským-Óvoda
    925 22 Veľké Úľany, Štefana Majora 560
  • +421317878269
    +421915981344

Fotogaléria